Isterra szója vetőmag 

A szója hüvelyes növény, a világon elsősorban olajnövényként termelik. Fehérjeforrásként kisebb mennyiségben használják. Európában és hazánkban is elsősorban fehérje alapanyagként hasznosítják az állattenyésztésben és a humán élelmezésben egyaránt.  A világ termőterületeinek körülbelül 6 százalékán termelnek szóját, ami évről évre növekszik. Termőterülete Magyarországon 60-70 ezer ha, mely jelentősen növelhető. A jó minőségű GMO mentes végtermékre nagy a kereslet az Európai Unióban és azon belül Magyarországon is. Az Isterra Magyarország kínálatában kifejezetten korai érésű és középérésű szója vetőmag vásárolható meg: ismerje meg szója fajtáinkat!

Szója vetőmag az Isterra Magyarországtól: miért válasszon minket? 

Szója fajtáinkat Magyarországon is teszteljük: csakúgy, mint díjnyertes őszi búza valamint őszi árpa, tritikálé és szemescirok, úgy szójabab fajtáink tulajdonságait is hazai körülmények között teszteljük. Ennek köszönhetően Ön olyan fajtákkal vetheti be földjeit, melyek a közép-európai időjárási viszonyok között, és a térség jellemző talajtípusain teremnek legjobban. Célunk, hogy szója fajtáink a magyar gazdálkodók termelési igényeihez igazodjanak, és megfelelő jövedelmezőséget biztosítsanak a termelőknek a közép-európai térségben.

Ellenőrzött szója vetőmag előállítás cégünknél: vállalatunknál a fajtatesztelés és a vetőmag termelés (őszi búzáink esetében a nemesítés is) szigorúan ellenőrzött folyamat. Munkatársaink személyesen ellenőrzik a teljes folyamatot, hogy minden évben új, ellenálló fajtákat tudjunk Önnek kínálni. Kiemelkedő minőségű vetőmagjaink is ennek az elejétől végéig kontrollált eljárásnak köszönhetők. Stabil, tapasztalt a vetőmagelőállításban jártas partnerekkel dolgozunk együtt. Ezt a minőség megtartásával és a mennyiség fokozásával igyekszünk elérni.

Világhírű szakmai háttér: vállalatunk a franciaországi Florimond Desprez és az Axereal cégek vetőmag előállítással, és a fémzárolt vetőmagok forgalmazásával foglalkozó leányvállalata. Nagyvállalati szakmai hátterünknek köszönhetően korszerű technológiákat és eszközöket alkalmazunk tevékenységünk során.

Szója fajtáink előnyei a hazai vetőmagpiacon 

  • Fajtáink erős rezisztenciális tulajdonságokkal rendelkeznek, ellenállók a fajtaleírásokban is megnevezett betegségekkel szemben.
  • Kiemelkedő termésátlag mellé magas fehérjetartalom is párosul ES Liberator és Radiosa fajtánknál is.
  • A kimagasló termés hátterében többféle előnyös tulajdonság is felismerhető fajtáinknál. Az erős szár, az oldalhajtások és az egyöntetű érés is ide sorolható.
  • Szója fajtáink között takarmányozásra és humán felhasználásra is találhat megfelelőt.
  • Mint kalászos fajtáink esetében, úgy a szójánál is elmondható, hogy a nagy termőképesség magas minőséggel is párosul.

Vetőmag előállítás az Isterra Magyarországnál 

Az Isterra Magyarország Zrt. a Florimond Desprez, valamint az Axereal vállalatok hazai vetőmag előállítással és fajtateszteléssel foglalkozó leányvállalata. Őszi búza fajátink esetében nemesítést is végzünk saját nemesítőbázisunkon Füzesabonyban.

Célunk, hogy a magyar termelőknek olyan fajtákat kínálhassunk, melyek Közép-Európa éghajlati- és talajviszonyain teremnek legjobban.

Felkeltettük érdeklődését szója vetőmagjaink iránt? Kérjen személyre szabott ajánlatot munkatársainktól!

Lépjen velünk kapcsolatba!